Miniquiches d’espinacs i formatge de cabra

Ingredients:

(Per 4 miniquiches fetes en ramequins de 9 cm de diàmetre i uns 3,5 cm d’alçada)

1 masa brisa (jo la vaig comprar feta)
300 g. espinacs
150 g. formatge de cabra (tipus rulo o qualsevol similar)
150 ml. nata líquida
2 ous
Sal
Pebre
4 talls de poma

Preparació:

Bullir o coure els espinacs uns 15 minuts i els deixem escòrrer perquè treguin tota l’aigua.
Escalfar el forn a 180º (amb l’escalfor de baix)
Folrar 4 motlles individuals amb la pasta brisa(*) . Al damunt posar paper de forn o de plata i cobrir amb mongetes o cigrons secs.
Coure els pastissets amb els llegums, al forn ja calent durant uns 10 minuts.
Passat aquest temps, retirar els pastissets del forn i treure els papers i els llegums.
Amb l’ajut de la batedora elèctrica, barrejar la nata amb els ous, un pessic de sal i pebre.
Omplir els motlles amb els espinacs i la barreja de la nata, i esmicolar el formatge de cabra per tota la superfície.
Afegir un tall de poma a cada motlle.
Tornar a posar la quiche al forn i coure-la durant uns 20-30 minuts més (jo ho vaig fer només amb l’escalfor de baix)

És bona calenta, freda o tèbia.

(*) La masa brisa que jo vaig fer servir era rodona i el que vaig fer és tallarla en 4 parts iguals. Per poder adaptar cada part al seu motlle vaig fer una pilota amb cada porció de massa i la vaig estendre amb el corró fins que donava l’ample dels motlles. Després vaig folrar cada ramequí amb la seva part de masa apretant amb els dits perquè s’ajustés bé.

Anuncis