Altres pagesos/es

Hi ha mesos que l’hort no pot abastir totes les cistelles i en ocasions, alguna incidència meteorològica i les plagues i malalties han fet que no poguem collir tot el que vam plantar en el seu moment. També es dóna el cas que, per manca de maquinària especialitzada o per espai a l’hort, encarreguem algun cultiu com ara la patata a algun altre pagès. Doncs bé, aquí hi podreu trobar una petita explicació de cada finca i de la feina que hi fan els pagesos que també participen del contingut de les vostres cistelles!

Tots ells són pagesos i pageses ecològics i de proximitat amb els qui treballem amb la confiança que cultiven seguint els crietris de l’agroecologia i de respecte a l’entorn i l’aliment i que per tant, l’abal és aquesta relació de proximitat i de coneixença. Conèixer els motius que mouen una persona a treballar la terra d’una determinada manera i els valors pels quals es regeix ens sembla igual d’important que el segell que la pugui abalar.

Hem fet algunes visites a alguns d’aquests productors i la idea és reperir-les si no cada any, cada dos, per mantenir el contacte viu i conèixer de primera mà com es desenvolupa cada projecte. En aquestes visites també us hi podeu afegir vosaltres!

Isidro i Raul Molist, Gallecs

L’Isidro i en Raul són pagesos de Gallecs. Pare i fill es van decidir a passar de l’agricultura ecològica a la convencinal ara fa 6 anys quan van començar a reconvertir els seus camps.

Treballen 3 Ha d’horta variada i són especialistes en patata, calçot i mongeta del Ganxet. També conreuen el cereal i la lleguminosa d’extensiu com la llentia pardina i el cigró menut.

A l’Isidro i al Raul els hi hem encarregat la patata i també la fava d’aquest any. Així nosaltres tenim més espai per fer pèsol i tirabec.

Martí Rosell, la Feixa Verda

En Martí és un productor experimentat del Maresme que ja fa 25 anys que treballa el camp seguint els criteris de l’agricultura ecològica.

Actualment treballa 6 hesctàrees d’horta a Mataró i 1 Ha de frtuiters a Canyamars.

En Martí és el productor de cirera, albercoc, pruna i nous i de l’horta ens abança i allarga la producció de tomàquets i pebrots a la primavera i la tardor i també ens abasteix d’enciam a l’hivern, quan al vallès és impossible fer-ne al no tenir hivernacle.

Treballa amb les Refardes cultivant fruits de varietats antigues destinats a la producció de llavors com ara l’albergínia blanca, la negra llarga, el pebrot quatre morros i la pebrotina.

Fotos de la visita del desembre del 2011:

Anuncis