Coliflor amb beixamel

Ingredientslogo coocurs-001

Coliflor, broquil o romanesco (qualsevol del tres va bé)

Patates

Oli

Sal

Llet ( civada o vaca o la que es vulgui)

Mantega

Nou moscada

Pebre negre

Farina

Ametlles torrades (un grapat)

Preparació

Posem a bullir la patata a l’olla o bé la fem al vapor. Al cap d’una estona hi afegim la coliflor.

Quan la verdura estigui feta la posem en una safata i l’aixafem, amb una forquilla, per exemple.

Posem a fer la beixamel: (amb ceba, la beixamel es pot fer sense ceba)

En el coci hi posem la mantega fins que es desfaci. Hi afegim la ceba tallada molt fineta i ho deixem, tapat, que es faci a foc molt lent.

Quan la ceba està ben feta (pochada), hi afegim la llet i després la farina, molt lentament i sense deixar de remenar. A la bechamel hi podem posar sal i pebre al gust i també nou moscada.

Per sobre la verdura i escampem ametlla picada amb el morter i després la beixamel. Ho podem posar al forn a 180º.

1 094

Advertisements

Els comentaris estan tancats.