Risotto d’espinacs

Ingredients ( Per 3 persones)

250g. Arros arbori
200g. Espinacs cuits i escorreguts. (en cru no us sabria dir a quant equival. Potser mig quilet?)
1 ceba gran
15g. Mantega
Sal
1 got petit vi blanc
Quatre cullerades soperes d’ oli d’ oliva verge
50ml. nata líquida
Caldo de verdures o aigua ( aproximadament 750 ml. Però l’ arros ja et va dient quant necessites)
Formatge parmesà ratllat o en pols

Preparació

Posar en una cassola al foc (jo faig servir una així) l’oli i la mantega.
Afegir la ceba i deixar sofregir a foc mitjà-baix durant aproximadament 15-20 minuts fins que veiem que s’està enrossint.
Mentrestant posar a escalfar en un altre cassó el brou vegetal o l’aigua.
Quan la ceba s’estigui enrossint, afegir l’arrós i deixar sofregir 5 minutets més juntament amb la ceba.
Afegir el got de vi i deixar evaporar.
Un cop s’hagi evaporat el ví anirem afegint el caldo o aigua (que ja han de ser molt calents) a la cassola. En aquest punt també podem afegir els espinacs.
Posem un parell de pessics de sal
La incorporació del líquid ha de ser progressiva i de poca en poca quantitat. És a dir, és millor deixar que gairebé s’evapori tot el líquid abans d’incorporar de nou. Jo el vaig afegint de dos en dos cullerots. És important anar removent contínuament.
Uns 14-16 minuts després d’afegir el primer brou l’arrós ja estarà al punt (sempre va bé comprovar que estigui al dente)i abans de que es quedi totalment sense caldo serà el moment d’afegir la nata líquida, remoure i deixar coure 1 minuts més al foc.
Per ultim tancar el foc i afegir el parmesà per sobre.
Deixar reposar uns 3 minuts i remoure bé abans de servir

Observacions:

És important que anem comprovant la cocció tastant el plat per comprovar si el gra d’arros ja està fet o no i per rectificar de sal abans de que s’acabi la cocció.Jo ja tenia cuits els espinacs d’una vegada anterior però es podria fer el risotto directament amb els espinacs en cru. En aquest cas crec que els afegiria igualment en el moment de posar l’arros ja que en 14 minuts es poden coure igualment. Si els afegíssim amb la ceba aquesta ens quedaria massa bullida i no s’enrossiria correctament. El que potser sí que canviaria és que necessitaríem menys aigua ja que els espinacs en treuen molta mentre es couen.

 

Anuncis

Els comentaris estan tancats.