Faves ‘n’ Foie

Dificultat: Un pèl elevada

Recomenat: Per a qui no li vingui de 5 minuts a l’hora de cuinar

Ingredients

Faves

Carxofes

Patates

Pastanagues

Rovellons

Cebes

Tomàquets

Paté de Foie

Vi Blanc

Espècies culinàries variades

Quantitats: Les que volgueu però considerant que les protagonistes són les faves, jo ho faig de la següent manera: de faves tinc una quantitat, de carxofes (tallades a quarts) poso la meitat d’aquesta quantitat i de patates (tallades a la mida de les faves) una tercera part, sempre parlant en volum, la presència de pastanaga ha de ser més aviat testimonial.

Procediment

Posar una cassola de terra al foc i quan està ben calenta tirar un bon raig d’oli. Preparar les cebes i els tomàquets per fer un sofregit, primer posem les cebes, quan ja canvien de color afegir els tomàquets, lligar-ho ben lligat i podem fer un primer afegit d’espècies i un bon raig de vi blanc. Deixar que bulli. Tirar el paté i remenar fins que estigui ben dissolt. Afegir els rovellons trossejats a quarts. Deixar que faci xup-xup a foc lent una estona. Mentre passa tot això em posat les faves, carxofes, patates i pastanagues a l’olla a pressió i ho em fet bullir. Ho aboquem a la cassola, fem una segona aportació d’espècies i un altre bon raig de vi blanc i tapem la cassola tot deixant-la xup-xupejar a foc ben lent. Remenem de tant en tant per evitar que s’enganxi i quan estigui al punt parem el foc, tapem la cassola i deixem reposar. Passats uns minuts i en el moment de servir, tornem a remenar amb el foc parat, d’aquesta manera quedarà un plat amb més soltura.

Recomanacions: Les espècies que jo hi poso són: Sal, Pebre, Romaní, Curry, Comí, Orenga, Menta, juntament amb faves et al unes fulles de Llorer.

Si podeu cuineu el plat el dia abans, estarà més reposat i tindrà més gust. Si ho feu, l’escalfeu a foc ben lent, remenant ben suau, quan està calent pareu i deixeu uns moments i remeneu amb el foc parat moments abans de servir.

Advertisements

Els comentaris estan tancats.