Fer arribar els aliments ecològics a tots els infants hauria de ser una prioritat per tots els menjadors escolars.

Introduint l’alimentació ecològica aconseguim:

  • Millorar la salut dels nens i nenes.
  • Potenciar el coneixement de diferents varietats i espècies d’aliments als quals no estan acostumats.
  • Despertar l’interès per la cuina i mostrar diferents opcions de cuinar els aliments.
  • Reconèixer les diferents temporades de cada cultiu.
  • Educar en l’alimentació responsable.

Amb el projecte de menjadors escolars ecològics, les pageses del Rave Negre volem ser un factor més dins del menjador de l’escola, una de les moltes peces de l’engranatge qua fan que els aliments arribin als nostres infants.

Les pageses no podem estar sempre presents a l’escola, però hi ha molts moments durant el curs en els que participar de la comunitat educativa farà més visible la feina del petit pagès i la producció d’aliments.

Així, per exemple: participar de l’hort de l’escola, organitzar visites a l’hort i l’espai on es produeixen els aliments que després servirem pel menjador del centre, participar d’alguna classe en la que es parli del sector primari….

És important, no només introduir els aliments ecològics al menjador de l’escola sinó aprofitar aquest fet com una eina educativa per aconseguir infants crítics i responsables pel que fa a la salut i la petjada social i ecològica que comporta el consum de determinats aliments.

El Rave Negre no ens conformem en ser proveïdors del menjador de l’escola, volem participar amb l’escola de l’educació dels infants.

Oferim les nostres verdures i la fruita dels productors amb qui fem xarxa per tal d’abastir setmanalment menjadors escolars de la comarca.

Anuncis